Pages Navigation Menu

Dyra våre

fosseheimen_pages_hunder1

Tess og Messi er av rasen Border Collie. Det er våre gjeterhunder som er gode hjelpere med sauene. Robbin er en Collie og er familiens kosehund.

 

fosseheimen_pages_gris

Grisene i Fosseheimen Naturpark heter Lucky, Luck og Pomba. De er av rasen minigris og de er noen skikkelige kosegriser. Vi dresserer grisene – de kan sitte, gi labb og er veldig glad for å få besøk.

 

fosseheimen_pages_lama

Geir og Kennet heter Lamene her i parken. Lamaer er noen fine dyr. De lyder navnene sine og kommer når du roper på de. Etter vår mening er potensialet til disse intelligente dyra undervurdert. De har mange bruksområde som er relevante til bl.a. landskapet ein finn i vest-Norge. De er i slekt med kameler. De trives med dårlig gresskvalitet og spiser ulik vegetasjon inkludert kratt og busker.  De er  i stand til å holde kulturlandskapet i hevd. De kan trenes  opp til å være  husdyrgjetere, og blir i noen land brukte til å beskytte bl.a. sauer og geiter fra rovdyr.

 

 

fosseheimen_pages_hest3

Vi har mange hester er på gården – alt fra varmblodts til shettis. Alle har hver sin personlighet og størrelse – akkurat som deg og meg. Hestene i parken lever et godt hesteliv – naturlig hestehold hvor de går i flokk og kan velge fritt om de vil være inne eller ute. De har fri tilgang på fôr og vann.

fosseheimen_pages_hester

 

fosseheimen_pages_ender

Fuglene i parken er det mange av. Vi har gjess, ender, høner, fasaner og påfugler.

 

 

fosseheimen_pages_fuglehundtrening-1

Duene våre blir brukt il fuglehundtrening og som besøksdyr. Unger som er på besøksgården får låne en ønskedue.

fosseheimen_pages_esel_geit

Eslet Kiara.
Kiara  lever også fritt på gården. Hun elsker å ønske folk velkommen og skryter i vei når barnehager og skoler kommer på besøk. Hun er fantastisk snill og vennlig.

fosseheimen_pages_pafugl

 

fosseheimen_pages_saulam